Megbízható, minőségi kutat szeretne, rejtett költségek nélkül? Akkor a legjobb helyen jár! Vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén!
Milyen lépései vannak a kútfúrásnak? Tudjon meg minél többet a kútfúrás rejtelmeiről!

WWW.KUTFUROK.HU

 

MIÉRT ÉRDEMES MINKET VÁLASZTANIA?

Megbízhatóság és precizitás.

Professzionális felszerelés, munkaeszközök.

Több évtizedes tapasztalat és szakértelem.

Összeszokott csapat.

 

A kútfúrás lépései

A kútfúrás hét fő lépése:

 

1. A megfelelő kútfúró mester kiválasztása - valószínű, hogy Ön több kútfúró mestert is meg fog kérdezni, hogy mit javasol, milyen áron dolgozik, mennyi idő alatt készíti el a kutat, stb. Fontos, hogy a megfelelő, szakvizsgával rendelkező kútfúró mestert válassza ki.

 

2. A kút típusának egyeztetése - talajvízre vagy rétegvízre fúrt kutat szeretne. Itt figyelembe kell venni a talaj szerkezetét és a vízrétegek elhelyezkedését.

 

3. A talaj vizsgálata - a kútfúró mester szükség esetén próbafúrásokkal megállapítja a talaj szerkezetét, a talaj- és vízrétegek elhelyezkedését.

 

4. Kútfúrás - felvonulunk és kifúrjuk a kért kutat. A kútfúrás időtartama nagyban függ a talaj szerkezetétől és az elérni kívánt vízréteg mélységétől.

 

5. Próbaszivattyúzás - a próbaszivattyúzás során a kútfúró mester megállapítja a homokolási határt, azaz azt a szivattyúzási mértéket, amit nem szabad túllépni, mert a kút körüli homokszemek elmozdulnak és a kút eltömődhet.

 

6. A kút kitisztítása - szakszerű szivattyúzással a kutat a kútfúró mester kialakítja a természetes szűrővázat.

 

7. Általában 1, 2 nap alatt elkészül a megrendelt kút, de előre nem látható körülmények miatt - pl: köves talajréteg - a munka jelentősen elhúzódhat.

 

A természetes szűrőváz

Az elkészült kutat ki kell tisztítani és szakszerű szivattyúzással ki kell alakítani az úgynevezett természetes szűrővázat. A víztermelést kis vízhozammal kell elkezdeni, majd miután a víz letisztult és az üzemi vízszint beállt, növelni lehet a vízhozamot amíg a kívánt vízhozam másfélszeresét el nem éri. A szivattyúzás alatt legalább óránként mérni kell a kitermelt vízhozamot és a kút vízszintjét.

Ezekre az adatokra az engedély megkéréséhez van szükség. A kút létesítését követően a termelt víz vízminőségi vizsgálatát mindenképpen el kell végeztetni, mivel csak így határozható meg, hogy a nyert vizet milyen célokra lehet felhasználni.

 

Szeretne saját fúrt kutat?

Keresse fel cégünket kútfúrással! Bízza ránk a kútfúrást!

 

** KRIZSANYIK KÚTFÚRÁS vízgaranciával, kiváló ÁR/ÉRTÉK arányban!

Kútfúrás vízgaranciával, hivatásos kútfúró céggel. Kútcső és kútszűrő, kútfúrás házilag. kútfúrás, kút, kútfúró, kutfuras, profi kútfúrás, kút fúrás, kútfúrás házilag, fúrt kút, kút karbantartás. Kútfúrás profin, tisztán, rövid határidővel, kút fúrás kicsi kútfúró géppel.